ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το blog θα ανανεώνεται κάθε 1-2 ημέρες με νέο περιεχόμενο. Ακολούθησέ με στο Facebook για να μαθαίνεις τα τελευταία νέα!

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Fiverr.com - Μέχρι που μπορεί να φτάσει η φαντασία σου;



 Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2009, έκανε τεράστια επιτυχία.  Τι είναι όμως το Fiverr;  Είναι διαδικτυακό marketplace, όπου ο καθένας πωλεί και αγοράζει, όχι φυσικά αλλά άυλα προϊόντα και άλλες υπηρεσίες διαδικτύου.  Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι οι φιξαρισμένες τιμές όπου κάποιος μπορεί να διαθέσει το προϊόν του.  $5 είναι η αρχική τιμή (3,60 ευρώ περίπου), ενώ μπορεί σταδιακά να διαθέσει και έξτρα μικρουπηρεσίες όπου θα ανεβάσουν κι άλλο την τιμή.  Οι υπηρεσίες που πωλούνται μπορεί είναι μια απλή βοήθεια για θέματα υπολογιστή, ενώ μπορούν να φτάσουν εώς και την κατασκευή ιστοσελίδας! Φανταστείτε τι μπορεί να προσφέρει κάποιος για 5 δολάρια... Οι επιλογές πραγματικά είναι απεριόριστες.

Πώς ακριβώς δουλεύει;  Εάν είσαι αγοραστής, απλά παραγγέλνεις μια υπηρεσία, ένα "gig" όπως το ονομάζουν, πληρώνεις μέσω paypal ή πιστωτικής κάρτας, και περιμένεις ώσπου να σε ειδοποιήσουν μέσω email για την ολοκλήρωση.  Αυτό βέβαια, πρέπει να γίνει στα χρονικά πλαίσια που υπόσχεται ο πωλητής, εάν καθυστερήσει, δικαιούσαι να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω. Από την άλλη, εάν είσαι πωλητής, ορίζεις εσύ τα χρονικά πλαίσια, τα extra, και τις περιγραφές της υπηρεσίας που θα προσφέρεις.  Μπορείς να διαθέσεις ταυτόχρονα εώς και 20 gigs.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Fiverr;  Το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει κάποιος στο Fiverr σαν πωλητής, είναι ότι βρίσκεται ήδη σε μια ιστοσελίδα με πολλούς αγοραστές!  Επομένως, μόνο και μόνο που τα gigs σου υπάρχουν στα αρχεία του Fiverr, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος να παραγγείλει μια δική σου υπηρεσία, ακόμα και αν έχεις 0 πωλήσεις και 0 σχόλια/φήμη/αξιοπιστία!  Σε αυτό συντείνει αρκετά η περιγραφή σου, και το εισαγωγικό σου βίντεο (προαιρετικό) όπου μπορείς να κάνεις επίδειξη και να προωθήσεις καλύτερα την υπηρεσία σου. Επίσης όσο αυξάνονται τα θετικά σχόλια από τις πωλήσεις, τόσο ανεβαίνει και η αξιοπιστία σου, κάτι που φυσικά λειτουργεί υπέρ σου.

http://tracking.fiverr.com/aff_c?offer_id=231&aff_id=3161Τα μειονεκτήματα του Fiverr είναι ότι κρατάει $1 προμήθεια από κάθε πώληση και άρα στην τσέπη κάθε πωλητή καταλήγουν $4 και όχι $5.  Ακόμα το Fiverr απαγορεύει στους πωλητές να χρησιμοποιούν άλλα μέσα επικοινωνίας με τους πελάτες τους (email,skype) και τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν το δικό του σύστημα παραγγελίας.


Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις του και τις επιδεξιότητες του για να βγάλει κάποια καλά λεφτά στο Fiverr, αρκεί να το πράξει σωστά, οργανωμένα και να προσφέρει κάτι το αξιόλογο που η αξία του να ξεπερνά  τα 5 δολάρια.

Κωνσταντινος - Διαχειριστης

Στόχος μου είναι να βοηθήσω και να λύσω όσες απορίες έχετε, γιαυτό μην διστάσετε να γράψετε οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την ανάρτηση. Τα referral links επιτρέπονται μόνο στο Forum. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright @ 2013 |ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ |Σχεδιασμός από Templateism | Επεξεργασία από kotsios555 | Love for The Globe Press