ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το blog θα ανανεώνεται κάθε 1-2 ημέρες με νέο περιεχόμενο. Ακολούθησέ με στο Facebook για να μαθαίνεις τα τελευταία νέα!

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Adblock Plus: Πονοκέφαλος ή χαράς ευαγγέλιο;


Εξαρτάται από πια οπτική γωνία το δεις. Πονοκέφαλος για τον μικρό blogger, ο οποίος πασκίζει να βγάλει λίγα φράγκα από διαφημισούλες, αλλά από την άλλη... χαράς ευαγγέλιο για τον μέσο "αγνό" χρήστη του διαδικτύου ο οποίος βρίσκει μια διέξοδο, και βλέπει φως στο τέρμα του σκοτεινού τούνελ-μάρκετινγκ.

Το Adblock plus, το δημοφιλές αυτό browser extension, αριθμεί πλέον περισσότερα από 221 εκατομμύρια downloads με περίπου 150,000 ημερήσια downloads. Είναι το νέο όπλο κατά της πάταξης του ηλεκτρονικού και ανελέητου διαφημιστικού spam, είναι ο νέος σωτήρας μικρών και μεγάλων παθιασμένων surfers... Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που σέρφαρες κάνοντας τον "Κινέζο" σε ορδές από banners που απελπισμένα ξεφύτρωναν δεξιά και αριστερά ικετεύοντας για ένα σου κλικ;! Εάν αυτό σου συμβαίνει ακόμα και σήμερα, ίσως να ήθελες να αναθεωρήσεις και να δώσεις στο Adblock Plus μια ευκαιρία να "καθαρίσει για πάρτη σου", σαν ένας άλλος φύλακας-άγγελος.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που είσαι ένας αθώος, φτωχός blogger του οποίου οι τεχνικές μάρκετινγκ μπλοκάρονται επιτυχώς από το αδίστακτο Adblock Plus; Μην ανησυχείς, υπάρχει και για σένα σωτηρία. Σου δίνεται η επιλογή να καταχωρήσεις την δική σου ιστοσελίδα στη βάση δεδομένων του Adblock, έτσι ώστε να φαίνονται οι διαφημίσεις σου, και να μην ανησυχείς πλέον για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Αυτό βέβαια, υπό προϋποθέσεις. Πάνω κάτω θα πρέπει να ξέρεις ότι οποιαδήποτε διαφήμιση έχει ήχο και κίνηση τότε είναι σίγουρο πως δεν θα περάσει... Το πιο τρανταχτό παράδειγμα διαφημίσεων είναι της κολοσσού Google, η οποία αν και λέγεται ότι πρόκειται να πληρώσει κάποιο ποσό για "απελευθέρωση" των διαφημίσεων της, εξακολουθεί να είναι στην "μαύρη λίστα" του Adblock.

 Επομένως οι λάτρεις του Adsense θα πρέπει να περιμένουν ωσότου έχουμε εξελίξεις. Στο μεταξύ, θα ήταν καλό οι publishers να εστιάσουν σε πιο αποτελεσματικές και λιγότερο επιθετικές τακτικές, που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους bloggers έτσι ώστε να επιτύχουν μεγαλύτερη απόδοση.

Κωνσταντινος - Διαχειριστης

Στόχος μου είναι να βοηθήσω και να λύσω όσες απορίες έχετε, γιαυτό μην διστάσετε να γράψετε οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την ανάρτηση. Τα referral links επιτρέπονται μόνο στο Forum. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright @ 2013 |ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ |Σχεδιασμός από Templateism | Επεξεργασία από kotsios555 | Love for The Globe Press