ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το blog θα ανανεώνεται κάθε 1-2 ημέρες με νέο περιεχόμενο. Ακολούθησέ με στο Facebook για να μαθαίνεις τα τελευταία νέα!

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πώς να φτιάξεις ένα blog δωρεάν


Αρκετοί δεν γνωρίζουν από που να αρχίσουν όταν πρόκειται να φτιάξουν ένα blog.  Είναι όμως αρκετά εύκολο, φτάνει να γνωρίζει κανείς τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει.  Συνιστώ την πλατφόρμα blogger, που για μένα είναι η καλύτερη δωρεάν πλατφόρμα blogging. Είναι αρκετά φιλική προς τον χρήστη και μπορεί κάποιος εύκολα να την μάθει. Σημείωσε ότι θα πρέπει να έχεις λογαριασμό Google για να μπορείς να φτιάξεις blog από blogger.  Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς κάποιο όνομα το οποίο να είναι σχετικό με το θέμα του blog και να περιέχει μέσα την κύρια λέξη κλειδί. Πχ. εάν φτιάχνεις ένα blog με θέμα τις γάτες, διάλεξε κάποιο όνομα όπως: ilovecats ή κάτι τέτοιο. Έτσι θα βοηθήσεις το blog σου να είναι ορατό στις σχετικές αναζητήσεις.

Αυτό που παρατήρησα, είναι ότι είναι δύσκολο για νέους bloggers να βρουν κάποιο template με επαγγελματική εμφάνιση και συνήθως χρησιμοποιούν αυτά που ήδη προσφέρονται από τον Blogger.  Γι'αυτό συστήνω σε όλους τους νέους blogger να επισκεφθούν 2 σελίδες.  Η πρώτη σελίδα είναι η mybloggerlab όπου θα βρεις οδηγούς και συμβουλές για το πώς να προσαρμόσεις το blog σου στα γούστα σου και είναι άκρως βοηθητική.  Η δεύτερη είναι η templateism και είναι πραγματικά μια σελίδα όπου περιέχει για μένα τα πιο όμορφα templates που κυκλοφορούν σήμερα για blogger.  Υπάρχουν βέβαια και άλλες σελίδες όπου υπάρχουν κόλπα και συμβουλές για blogger όπως: bloggertipsandtricks και bloggertricks κλπ.

Όπως καταλαβαίνεις στην ουσία δεν χρειάζεται να "φτιάξεις" εσύ το blog, σωστότερο θα ήταν να πούμε "στήνεις".  Επομένως το να στήσεις ένα blog είναι σχετικά εύκολο, το δύσκολο  είναι να βάζεις μέσα το κατάλληλο περιεχόμενο ώστε να προσελκύσεις το ανάλογο κοινό.

Κωνσταντινος - Διαχειριστης

Στόχος μου είναι να βοηθήσω και να λύσω όσες απορίες έχετε, γιαυτό μην διστάσετε να γράψετε οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την ανάρτηση. Τα referral links επιτρέπονται μόνο στο Forum. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright @ 2013 |ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ |Σχεδιασμός από Templateism | Επεξεργασία από kotsios555 | Love for The Globe Press